วันอังคารที่ 26 พฤษภาคม พ.ศ. 2563

How to Make Syrian Cheese Syrian String Cheese



Making Queso Oaxaca (Mexican String Cheese) at Home

Oaxaca, also known as Queso Oaxaca is a Mexican name for a semi-soft, white, string-type, Hispanic-style cheese made from cow's milk. Belonging to the pasta filata family, similar to a Mozzarella, Oaxaca is a stretched curd cheese, kneaded and sold in long ropes gently wound in balls. Oaxaca has a savoury mellow buttery flavour and is a great melting cheese. The little salty and mild flavour make it is one of the most popular cheeses for preparing quesadillas. In addition, Oaxaca is an excellent stuffing cheese in baking recipes. In both texture and flavour, it can be compared to a young Monterey Jack cheese. Although the cheese lacks a strong flavour, its mild taste is a favourite with kids. Ingredients • 10 litres (10 quarts) whole cows milk • 1/4 teaspoon (Tad) Thermophilic culture • 1/8 teaspoon (Dash) Mesophilic culture • 1/16 teaspoon (Pinch) Lipase diluted in 1/4 cup non-chlorinated water • 1/4 teaspoon (1.25ml) Calcium Chloride diluted in 1/4 cup non-chlorinated water • 1/2 teaspoon (2.5ml) Liquid Rennet (IMCU 200) diluted in 1/4 cup cool non-chlorinated water • Saturated Brine Solution 18%
การทำ Queso Oaxaca (ชีสสตริงเม็กซิกัน) ที่บ้าน
โออาซากาหรือที่รู้จักกันในชื่อ Queso โออาซากาเป็นชื่อเม็กซิกันสำหรับชีสกึ่งสเปนที่ทำจากนมวัว เป็นของครอบครัวพาสต้า filata คล้ายกับ Mozzarella, Oaxaca เป็นชีสนมเปรี้ยวที่ยืดเหยียด, นวดและขายในเชือกยาวแผลเบา ๆ ในลูก

โออาซากามีรสชาติเนยที่กลมกล่อมเผ็ดและเป็นชีสละลายที่ดี รสเค็มเล็กน้อยและอ่อนทำให้มันเป็นหนึ่งในชีสที่นิยมมากที่สุดสำหรับการเตรียม quesadillas นอกจากนี้โออาซากาเป็นเนยแข็งบรรจุที่ยอดเยี่ยมในสูตรการอบ ในทั้งเนื้อสัมผัสและรสชาติสามารถเปรียบเทียบได้กับชีสแจ็กมอนเทอเรย์ตัวเมีย ถึงแม้ว่าชีสจะไม่มีรสชาติที่เข้มข้น แต่รสชาติที่นุ่มนวลเป็นที่ชื่นชอบของเด็ก ๆ

ส่วนผสม
•นมวัววัว 10 ลิตร (10 ควอร์ต)
• 1/4 ช้อนชา (ตาด) วัฒนธรรม Thermophilic
• 1/8 ช้อนชา (รีบ) วัฒนธรรม Mesophilic
• 1/16 ช้อนชา (หยิก) ไลเปสเจือจางในน้ำที่ไม่มีคลอรีน 1/4 ถ้วย
• 1/4 ช้อนชา (1.25 มิลลิลิตร) แคลเซียมคลอไรด์เจือจางในน้ำที่ไม่มีคลอรีน 1/4 ถ้วย
• 1/2 ช้อนชา (2.5ml) น้ำยาเรนเนท (IMCU 200) เจือจางในน้ำเย็นปลอดคลอรีน 1/4 ถ้วย

•น้ำเกลืออิ่มตัว 18%

How to Make Mozzarella Cheese

How to Make Mozzarella Cheese Ingredients: 1 gallon milk, whole or 2%, not ultra-pasteurized 1 1/2 teaspoon citric acid, dissolved in 1/4 cup water
กรดซิตริก/กรดมะนาว (Citric acid) ประโยชน์กรดซิตริก - บริษัท เวิลด์ ... 1/4 teaspoon liquid rennet, dissolved in 1/4 cup water
จำหน่าย Rennet เรนเนท สำหรับทำชีส Cheese And Wine Shop 1/4 cup cheese salt Directions: Pour the milk into the dutch oven. Stir in the citric acid solution. Over medium heat, slowly warm to 90°F stirring gently. Remove from heat and gently stir in the rennet solution, stirring for 30 seconds. Cover and let stand for 5-10 minutes. Once the milk has set, cut it into uniform curds: make several parallel cuts vertically through the curds and then several parallel cuts horizontally, creating a grid-like pattern. Place the oven over medium heat and warm the curds to 105°F. Stir slowly as the curds warm, but try not to break them up too much. The curds will eventually clump together and separate more completely from the whey. Remove from the heat and continue stirring gently for 3-5 minutes. Ladle the curds into a strainer and set aside. Heat the whey to 175°F and add cheese salt. Place strainer into hot whey and heat curds until internal temperature reaches 135°F, working the curds using rubber gloves. Using both hands, stretch and fold the curds a few times. Shape the mozzarella into a ball. Note: The more times the cheese is stretched and folded, the firmer it will become. Place mozzarella ball into an ice water bath for 30 minutes or serve warm. Breaded Mozzarella Sticks Ingredients: 1 lb. mozzarella cheese 2 eggs beaten 2 cups seasoned bread crumbs olive oil Directions: Slice the cheese into uniform sticks, approximately 3/8" square and 3-4" long. Dip the cheese sticks into the egg mixture and roll in the bread crumbs. Repeat the egg/ bread crumb coating one more time. Deep fry the cheese sticks in hot oil for approximately 30 seconds, until golden brown. Enjoy!!!

วิธีทำมอสซาเรลล่าชีส

ส่วนผสม:
1 แกลลอนนมทั้งหมดหรือ 2% ไม่ใช่พาสเจอร์ไรส์พิเศษ
กรดซิตริก 1/2 ช้อนชาละลายในน้ำ 1/4 ถ้วย
ของเหลวหนืด 1/4 ช้อนชาละลายในน้ำ 1/4 ถ้วย
เกลือป่น 1/4 ถ้วย

ทิศทาง:

เทนมลงในเตาอบดัตช์ คนในสารละลายกรดซิตริก ผ่านความร้อนปานกลาง, อบอุ่นช้าถึง 90 ° F กวนเบา ๆ
ลบจากความร้อนและคนเบา ๆ ในสารละลายวัววัว, กวนเป็นเวลา 30 วินาที ครอบคลุมและปล่อยให้ยืนประมาณ 5-10 นาที
เมื่อตั้งนมแล้วให้ตัดเป็นเต้าหู้สม่ำเสมอ: ทำการตัดขนานหลาย ๆ เส้นในแนวตั้งผ่านนมเปรี้ยวแล้วตัดหลายขนานในแนวนอนเพื่อสร้างรูปแบบคล้ายกริด
วางเตาอบบนไฟร้อนปานกลางและอุ่นนมเปรี้ยวที่ 105 ° F ผัดช้าๆขณะที่ curds อบอุ่น แต่พยายามอย่าทำลายมันมากเกินไป ในที่สุดเต้าหู้ก็จะรวมตัวกันและแยกออกจากหางนมอย่างสมบูรณ์
ลบจากความร้อนและดำเนินการต่อเบา ๆ ประมาณ 3-5 นาที
ตักเต้าหู้ลงในเครื่องกรองแล้วพักไว้
ความร้อนเวย์ถึง 175 ° F และเพิ่มเกลือชีส
วางเครื่องกรองลงในเวย์ร้อนและนมเปรี้ยวร้อนจนกระทั่งอุณหภูมิภายในถึง 135 ° F ทำงาน curds โดยใช้ถุงมือยาง
ใช้มือทั้งสองข้างยืดและพับ curds สองสามครั้ง รูปร่าง mozzarella เป็นลูกบอล
หมายเหตุ: ยิ่งมีการยืดและพับชีสมากเท่าไหร่มันจะยิ่งกระชับขึ้นเท่านั้น
วางมอสซาเรลล่าบอลลงในอ่างน้ำแข็งเป็นเวลา 30 นาทีหรือให้บริการที่อบอุ่น



แท่งมอสซาเรลล่าชุบเกล็ดขนมปัง

ส่วนผสม:
มอสซาเรลล่าชีส 1 ปอนด์
2 ไข่ตี
ขนมปังเกล็ดปรุงรส 2 ถ้วย
น้ำมันมะกอก

ทิศทาง:
หั่นชีสเป็นแท่งยาวประมาณ 3/8 "สแควร์และ 3-4"
จุ่มชีสลงในส่วนผสมของไข่แล้วม้วนเป็นชิ้นเล็ก ๆ
ทำซ้ำอีกครั้งในการเคลือบเศษขนมปัง / เศษขนมปัง
ทอดชีสแท่งลงในน้ำมันร้อนประมาณ 30 วินาทีจนเป็นสีเหลืองทอง

สนุก!!!

How to Make Fresh Mozzarella at Talluto's in Philadelphia


How to make homemade string cheese from mozarella - DIY guide 1080p

How to Make String Cheese


Mozzarella cheese in 5 minutes with out renet(homemade)


How to make Armenian string cheese (Tel Baneer)


A.J. Letizio Sales & Marketing: Pasta Filata - The Art of Making Fresh Mozzarella Cheese


الجبنة المشللة السورية

How to Make Syrian Cheese
https://snapguide.com/guides/make-syrian-cheese/
Syrian String Cheese
Syrian String Cheese
Syrian String Cheese

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น